چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۸۴۷
تاریخ انتشار : ۲۵ : ۱۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
گفت و گو دیباچه با کارگردان نمایشِ «اتول سورون طهران الف ۱» که برای بار دوم به روی صحنه می رود

به گزارش دیباچه، نمایشِ « اتول سورون طهران الف ۱ » به کارگردانی و تهیه کنندگی « شهروز دل افکار » در سالن « استاد ناظرزاده کرمانی » در مجموعه ایرانشهر بر روی صحنه است. « دل افکار » که در کارنامه خود هم اثر سینمایی و هم نمایشی دارد، این بار به یک نمایشنامه اثر «باقر سروش» رو آورده است. اثری که چند سال پیش هم یک بار بر روی صحنه برده بود. به بهانه این نمایش با او به گفت و گو نشستیم.

اجرای مجدد، اثر را صیقل می‌دهد | برخوردِ نسلِ قاجار با تکنولوژی و خَلقِ لحظات کمدی؛ وقتی شاه حرمسرا را به گاراژ تبدیل می‌کند!

« شهروز دل افکار » از اجرای دوباره نمایش «اتول سورون» به «دیباچه» می‌گوید: در حقیقت این نمایش را من یک بار در دوران کرونا اجرا کردم و چون در آن زمان در بدترین شرایط ممکن بودیم و نتوانستم اجرای کامل و دلخواه خودم را بروم، تصمیم گرفتم، مجدد این نمایش را به روی صحنه ببرم. در همان روز‌ها هم مطمئن بودم باید این نمایش را در زمان مناسب دیگری دوباره به صحنه بیاورم. نمایشنامه ی کار به طور کامل توسط آقای سروش نوشته شده و دخل و تصرفی در آن نشده است. من او و قلمش را خیلی دوست دارم. سال هاست که با هم کار می‌کنیم و تجربه خوبی برای من است.

اجرای مجدد، اثر را صیقل می‌دهد | برخوردِ نسلِ قاجار با تکنولوژی و خَلقِ لحظات کمدی؛ وقتی شاه حرمسرا را به گاراژ تبدیل می‌کند!

او از اعمال تغییرات در اجرای جدیدش می‌گوید: هر اجرایی وقتی مدت زمانی از آن می‌گذرد، پخته‌تر می‌شود، دقیقا مثل زندگی واقعی؛ من فکر می‌کنم این اجرا هم پخته‌تر شده است، چند کاراکتر اضافه شده و کمی به طنز آن‌ها نیز افزوده ایم. در واقع می‌توان گفت کار صیقل خورده است. من فکر می‌کنم این اجرا اثر بهتری شده است.

اجرای مجدد، اثر را صیقل می‌دهد | برخوردِ نسلِ قاجار با تکنولوژی و خَلقِ لحظات کمدی؛ وقتی شاه حرمسرا را به گاراژ تبدیل می‌کند!

این بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: به دلیل اینکه تعداد بازیگران زیاد است، از فرم‌های زیادی می‌توان استفاده کرد که چشم نواز باشد و نظر تماشاگر را جلب کند. نمایش یک نمایش تاریخی است و برخورد نسل قاجار با تکنولوژی را به تصویر می‌کشد که باعث خَلقِ لحظات کمدی می‌شود. همین هم باعث می‌شود شاه، حرمسرا را به گاراژ تبدیل کند تا جایی که شیفته اتومبیل‌ها می‌شود. در واقع داستان ما تا یک جا‌هایی مستند است، مثلا آنجا که اتومبیل‌ را به دستور مظفرالدین شاه از اروپا به ایران می‌آورند. اگر اشتباه نکنم سه اتومبیل‌ بوده که در بین راه، دوتای آن به مشکل می‌خورد و تنها یکی از آن‌ها به دست شاه می‌رسد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳